Vadas mártás csirkével
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 400 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
- LE GUSTO só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk HAPPY HARVEST FAIRTRADE nádcukor
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 darab zeller
- 3 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
- 1,5 kanál LE GUSTO mustár
- 10 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
- 550 g CSÁSZÁR szarvacska - 4 tojásos
Elkészítés módja
- A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és megpirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, ezután kiszedjük őket és félretesszük.
- A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Megszórjuk a barna cukorral, majd 2 perc után rádobjuk a felkockázott zöldségeket is.
- Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi, és addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, közben sózzuk, borsozzuk, az elfőtt alaplevet folyamatosan pótoljuk.
- Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel összezúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel elkevert mustárt és egy kis vajat.
- Ha újra felforrt, hozzáadjuk a lepirított csirkecsíkokat, és még 5 percig forraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kis alaplével hígíthatunk rajta. Főtt tésztával tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!