Vargabéles
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 8 főre
- 250 g CSÁSZÁR cérnametélt
- 500 g MILFINA rögös túró
- 6 darab GOLDLAND tojás
- 50 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 100 g BELLA mazsola
- 150 g HAPPY HARVEST kristálycukor
- 100 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
- 6 darab BACKETTERIA réteslap
- 30 g porcukor
Elkészítés módja
- Egy 5 literes lábasban forraljunk vizet, adjunk hozzá egy kevés sót.
- Amikor forr a víz, tegyük a vízbe a cérnametéltet és 2 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
- A vajat kockázzuk fel, adjuk a leszűrt tésztához.
- Így a vaj a hőtől elolvad, a tésztánk pedig nem ragad össze. Hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat válasszuk szét, a tojásfehérjét verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a túrót és a mazsolát.
- A tojásos-túrós keverékhez keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét, majd a kihűlt cérnametéltet.
- Egy 30 x 40 cm méretű tepsibe hajtsuk bele az első réteslapot.
- Kenjük meg vékonyan olajjal, majd tegyük rá a második réteslapot. Ezt szintén kenjünk meg olajjal és emeljük rá a harmadik lapot.
- A tepsibe helyezett réteslapokra öntsük a túrós-cérnametéltes keveréket, majd a maradék három réteslapot kenjük meg étolajjal és rétegezzük a tetejére.
- 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre a vargabélest.
- Miután kihűlt, szeletekre vágjuk a vargabélest.
- Tálaláskor hintsük meg porcukorral.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!