Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 8 főre

  • 250 g CSÁSZÁR cérnametélt
  • 500 g MILSANI rögös túró
  • 6 darab GOLDLAND tojás
  • 50 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 100 g BELLA mazsola
  • 150 g HAPPY HARVEST kristálycukor
  • 100 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
  • 6 darab BACKETTERIA réteslap
  • 30 g porcukor

Elkészítés módja

  1. Egy 5 literes lábasban forraljunk vizet, adjunk hozzá egy kevés sót.
  2. Amikor forr a víz, tegyük a vízbe a cérnametéltet és 2 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
  3. A vajat kockázzuk fel, adjuk a leszűrt tésztához.
  4. Így a vaj a hőtől elolvad, a tésztánk pedig nem ragad össze. Hagyjuk kihűlni.
  5. A tojásokat válasszuk szét, a tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  6. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a túrót és a mazsolát.
  7. A tojásos-túrós keverékhez keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét, majd a kihűlt cérnametéltet.
  8. Egy 30 x 40 cm méretű tepsibe hajtsuk bele az első réteslapot.
  9. Kenjük meg vékonyan olajjal, majd tegyük rá a második réteslapot. Ezt szintén kenjünk meg olajjal és emeljük rá a harmadik lapot.
  10. A tepsibe helyezett réteslapokra öntsük a túrós-cérnametéltes keveréket, majd a maradék három réteslapot kenjük meg étolajjal és rétegezzük a tetejére.
  11. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre a vargabélest.
  12. Miután kihűlt, szeletekre vágjuk a vargabélest.
  13. Tálaláskor hintsük meg porcukorral.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!