Zelleres körteleves
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 20 g ENJOY FREE - MILFINA laktózmentes vaj
- 1 darab zellergumó (kb. 500 g)
- 200 g burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 0,5 csokor friss vagy fagyasztott zsálya
- 450 g körte
- 125 g MILSANI laktózmentes tejföl
- igény szerint víz
- opcionális (or ízlés szerint) ízlés szerint LE GUSTO tengeri só
- opcionális (or ízlés szerint) ízlés szerint LE GUSTO fekete bors
Elkészítés módja
- Egy lábasban felolvasztjuk a vajat.
- Meghámozzuk a zellergumót és a burgonyát, majd apró kockákra vágjuk.
- Durvára vágjuk a póréhagymát és a zsályát, majd a zellerrel együtt a vajon 3 - 5 perc alatt aranysárgára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd kb. 20 percig közepes fokozaton főzzük.
- A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és apróra vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd további 5 percig főzzük.
- Ezután az egészet botmixerrel pürésítjük.
- Kiveszünk kb. 250 ml levest, és miután kihűlt, elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a többi leveshez, jól összekeverjük, majd felforraljuk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!