Rakott karfiol
Elkészítési lépések megtekintése
Előkészítési idő
40 min
Főzési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
80 min
Könnyű
Egyszerű
Felhívjuk a figyelmét, hogy a gomb megnyomásával adattovábbítás történik az adott szolgáltatóhoz. További információk az adatkezelési tájékoztatóban találhatók. Kérjük, senkinek se küldjön kéretlen reklámot!
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 500 g karfiol
- 500 g HÚSMESTER darált sertéshús 30 % zsírtartalommal
- 150 g HAPPY HARVEST hosszúszemű rizs
- 350 g MILFINA tejföl 20 % zsírtartalommal
- 2 ek LE GUSTO só
- 1 tk LE GUSTO őrölt fekete bors
- 1 tk LE GUSTO fűszerpaprika
- 2 ek BELLASAN napraforgó-étolaj
Elkészítés módja
- A karfiolt rózsákra vágjuk, majd besózzuk. A rizst 20 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a rizzsel.
- Egy tepsibe kevés étolajat öntünk, majd belekanalazzuk a rizses alap negyedét.
- A karfiolt rózsákkal lefelé a tepsibe állítjuk, majd a maradék keveréket eloszlatjuk a tetején.
- A tejfölt elkeverjük egy teáskanál sóval, majd a felső réteg tetejére kenjük.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük a rakott karfiolt.
- Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk fűszerpaprikával.