Húsparadicsom – nem horror, csak vastag szelet mennyország 🍅🔪
Ne tévesszen meg a neve – ez nem egy Stephen King-regény, és nem is húsízű zöldség, hanem a paradicsomvilág egyik legszaftosabb tagja. A húsparadicsom az a fajta, ami nem ér rá koktélparadicsomos apróskodásokra – ő rögtön nagyban játszik. Vastag, húsos belsejével gyakorlatilag paradicsomsteak, amit szeletelsz, rétegezel, grillezel, vagy csak simán kenyérre teszel egy kis sóval, és már kész is a boldogság.
A húsa (igen, a növényé) tömör, lédús, kevés maggal – ezért szuper választás szendvicsekbe, hamburgerekbe, capresébe, vagy csak úgy, „magában”. Nem folyik, nem kenődik, tartása van, mint egy igazi klasszikusnak.
Vitaminban sem fukarkodik: C-, A- és K-vitamin, egy kis folsav, és persze a likopin is ott lapul benne – a tested pedig tapsol, miközben a szád csak ennyit mond: „Na, ez az!”
🍽 Tipp:
Ha még nem próbáltad grillezni, itt az ideje! Egy kis olívaolaj, friss bazsalikom, pici fokhagyma, és máris úgy néz ki, mint egy gourmet fogás – de nulla stressz, nulla hús, csak full paradicsom.
😎 Tudtad?
A „hús” szó egyszerűen a dús, tömör szerkezetre utal – tehát ne várj kolbászt, de nyugodtan gondolj rá úgy, mint a vegetáriánusok T-bone steakjére.