Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Húsvéti árzuhanás: akár 30%-kal olcsóbbak az ünnepi termékek, mint egy éve

Biatorbágy, 2024. 03. 18. – A 2023-asnál jelentősen alacsonyabbak az idei húsvéti szezonban az ünnepi asztal legkeresettebb, legkedveltebb termékeinek árai. Az árcsökkenés elsősorban a magyar beszerzésű árucikkeket érinti, a húsvéti szezontermékek mellett a trappista sajt ára is csökkent – egy év alatt közel a felére.

Jelentősen kedvezőbb áron vásárolhatnak be idén a fogyasztók az húsvéti időszakban, mint egy évvel korábban. A jelenlegi alacsonyabb akciós árak számos termékkategóriában érvényesülnek, így a húsvéti ünnep során a tavalyi akciós árakhoz képest akár harmadával kevesebbe kerülnek a legkeresettebb termékek.
A húsvét egyik kihagyhatatlan élelmiszere a tojás. Az ALDI már 2022 eleje óta kizárólag magyar forrásból származó tojást kínál üzletei polcain, így a hazai beszállítóknak is köszönhetően mérséklődött valamennyi tojás ára. Az összes tojásterméket figyelembe véve az átlagos árcsökkenés 26%-os, de egyes termékek ára 31%-kal mérséklődött. A legolcsóbb tojás a 30 darabos tálcán kínált S-es méretű GOLDLAND tojás, amelynek darabára mindössze 40 forint.
A másik legkeresettebb húsvéti termék a torma, amely a 2023-assal megegyező kiszerelésben 24%-kal kerül kevesebbe.
Elengedhetetlenek a húsvéti asztalról a különböző kalácsok, az ALDI kínálatában kapható húsvéti kalácsok kizárólag hazai pékáru-beszállítóktól származnak. Ezeknél a termékeknél átlagosan 12%-kal mérséklődött a fogyasztói ár, a legnagyobb árcsökkenés pedig 25%-os mértékű.
A helyben sült pékáruk, illetve a friss és csomagolt kenyerek esetében 22 termék ára csökkent, átlagosan 11%-kal, de van olyan kenyér is, ami 40%-kal kerül kevesebbe, mint az előző év hasonló időszakában. Ezeknek a kenyereknek mintegy háromnegyede magyar pékségekből származik.
A húsvéti sonkák esetében az árcsökkentéssel érintett termékek jellemzően 3–10%-kal olcsóbbak, a legnagyobb, 14%-os ármérséklés pedig a kötözött lapockát érinti.
Az elmúlt év során jelentősen nőtt a csokoládé világpiaci ára, ennek ellenére az ALDI-nak sikerült a tavalyi árszínvonalon tartani a csokoládétermékek árát, egyes édességeket pedig 30%-kal olcsóbban kínál, mint tavaly ilyenkor.

A 2023-as év elejéhez képest közel felére csökkent a legkeresettebb sajt, a trappista ára az ALDI-nál: egy kilogramm Kokárdás saját márkás trappista sajt 2023 januárjában még 3890 forint volt, most ugyanaz a termék 1990 forintért érhető el.

Kiemelkedő a húsvéti akciók mértéke, kuponakció a még kedvezőbb árakért
A húsvéti ünnep előtt indított akciók mértéke is kiemelkedő. A torma ára 58%-kal, 179 forintra, a kovászos cipó ára 48%-kal, 259 forintra, a füstölt, kötözött lapocka ára 43%-kal, 1699 forintra, a füstölt csülök ára 34%-kal, 1619 forintra, a főtt, füstölt tarja ára 27%-kal, 2169 forintra, a húsvéti sós kalács ára 40%-kal, 299 forintra, a húsvéti koszorúkalács ára 33%-kal, 399 forintra, a Tolle trappista sajt ára 33%-kal 1890 forintra csökken.

A vásárlók az ALDI húsvéti kuponakciójával további kedvezményt érhetnek el, hiszen 10 000 forint feletti vásárlásuk után a pénztáraknál beválthatnak egy 1200 forintos kedvezményt nyújtó ALDI-kupont.

„Az ALDI húsvétkor is a lehető legtöbb értéket kívánja nyújtani vásárlóinak. Idén további kedvezményeket értünk el beszállítóinknál, és a korábbiakhoz hasonlóan továbbadjuk az árelőnyt a fogyasztóknak, akik a húsvéti pékárukhoz és sonkákhoz, egyes tavaszi zöldségekhez, a tojáshoz vagy a tormához a tavalyihoz képest jelentősen, akár 30%-kal alacsonyabb áron juthatnak hozzá. Az árcsökkentett termékek nagy része magyar forrásból érkezik, így a fogyasztók garantáltan friss áruhoz jutnak, vásárlásukkal pedig a hazai gazdaságot támogatják” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az ALDI-ról

Az ALDI a diszkontfilozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első boltját Magyarországon, jelenleg 172 áruházzal áll a vásárlók rendelkezésére. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkontbenzinkutakkal várja a vásárlókat. Az ALDI mind biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja. A vállalat frisshús-kínálatának fejlesztéséért „Az Év Friss Húsáru Kereskedője 2023”, az általa létrehozott munkahelyekért és jóléti intézkedéseiért „Az Év Munkáltatója az FMCG Kiskereskedelemben 2023” díjat, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet elnyert nagyszámú termékéért „Az Év Boltja 2023 NÉBIH KMÉ különdíjat” kapta meg. Az ALDI Magyarország negyedik alkalommal kapta meg a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható Munkaadó” díját. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.   

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html

Sajtókapcsolat 
Pákolicz Attila 
Solutions Communications Kft. 
E-mail: a.pakolicz@solutionscom.hu / sajto@aldi.hu