Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Energiaprojekt a környezettudatos jövőért

A klímaváltozás, a globális felmelegedés egyre nagyobb problémát jelent, negatív hatásait nap, mint nap tapasztalhatjuk. Azzal, hogy időről időre növeljük hálózatunkat, új boltokat építünk, árut szállítunk és hogy a hét minden napján vásárlóink rendelkezésére állunk, mi is hatással vagyunk környezetünkre és az éghajlatra.

Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a társadalomért, védjük, óvjuk környezetünket. Éppen ezért 2017-től még többet teszünk ökológiai lábnyomunk csökkentéséért, redukáljuk az ALDI teljes hálózatának környezetre gyakorolt negatív hatását.

Zöldülő áramfogyasztás
A projekt első lépéseként áruházaink, központi irodaépületünk és logisztikai központunk teljes áramigényét Magyarországon előállított zöld árammal fedezzük. Ezzel a felelős döntésünkkel nem csak az áramfogyasztásunkból eredő széndioxid kibocsájtásunkat csökkentjük nullára, hanem a hazai alternatív energiatermelést is támogatjuk. Az évente körülbelül 47.000.000 kilowattórányi áramfogyasztásunkról zöldenergia bizonyítványt kapunk.

Mi is pontosan a zöld energia?
A megújuló és nem szennyező energiaforrásokat nevezzük zöld energiának. Az ilyen energiaforrásokból - például szél, víz, nap, vagy biomassza - előállított elektromos áram egyre inkább elérhetővé válik A zöld energia választásával a fogyasztók a tiszta energia fejlesztését támogatják, hozzájárulnak a hagyományos energia-előállítás környezetre kifejtett hatásainak csökkentéséhez az energetikai függetlenséghez.

Környezettudatosan az áruházakban is
2017 végéig áruházainkat korszerűsítettük. A vásárlókat többek között megújult színvilág, termékcsoportokat megjelölő táblák, különböző dekorációs elemek, több ponton LED technológiájú megvilágítás, és ingyenes wifi várja. Az áruházak kialakításánál a környezettudatottságra is folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk: a nagy mennyiségű papírhulladékot helyszíni tömörítés után újrahasznosítjuk, a bolt által termelt műanyag hulladékot szelektíven gyűjtjük, hő visszanyerő rendszerünk segítségével pedig – a hűtőink működése közben keletkezett hulladék hőt felhasználva – csökkentjük a fűtésre fordított energiát.