Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Klímatudatos ALDI

Felelősségteljes környezetpolitikánk egyik fontos célja, hogy az üzletekben történő következetes energia-megtakarítás mellett az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását jelentős mértékben csökkentsük. A légkör szén-dioxid- (CO2) és egyéb ÜHG-koncentrációjának túlzott megemelkedése számottevően hozzájárul a globális felmelegedéshez. Általános energia-megtakarításokkal és a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának csökkentésével elkerülhető a levegő CO2-tartalmának további növekedése.

Az ALDI SÜD vállalatcsoport nemzetközi klímastratégiája szerint a cégcsoport valamennyi országában működő leányvállalata 2020-ra az eladótéri négyzetméter arányában 30 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es bázisévhez képest. A vállalás minden ALDI leányvállalatra, így a teljes magyarországi ALDI áruházláncra is érvényes, mely másfélszerese az Európai Unió 2020-ra kitűzött 20 százalékos csökkentési céljának.

Ezt a célt az ALDI Magyarország már jóval korábban teljesítette, ugyanis 2017. január elsejétől zöldáramra álltunk át, azaz mind a logisztikai központ, mind pedig a boltjaink teljes áramszolgáltatását Magyarországon előállított „zöldárammal” fedjük le. Ezáltal CO2-kibocsátásunkat több mint 40%-kal csökkentettük.

Adja le használt étolaját!

2020 decemberétől egy újabb zöld megoldást vezettünk be üzleteinkben, hogy ezzel is hozzájáruljunk a környezetünk védelméhez. A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel kötött megállapodásunknak köszönhetően mostantól már a használt étolaj visszagyűjtésére is lehetőség van a kijelölt ALDI üzleteknél.

Hogyan és hová tudja visszahozni elhasznált sütőolaját?

Fontos: Csak növényi olajat gyűjtsön!

Ingyenes gyűjtőpontok listája:

Lista megtekintése

Tudta, hogy..

  • Ma Magyarországon mintegy 25 000 tonna használt étolaj keletkezik a háztartásokban, ennek mindössze nagyjából 2%-a, körülbelül 500 tonna kerül begyűjtésre?
  • 1 csepp sütőolaj akár 1000 liter élővizet is beszennyezhet?
  • A használt étolaj a talajba jutva gátolja a légáteresztő képességét?
  • Mivel a használt sütőolajat gyakran a csatornákba öntjük, növeljük a szennyvíztisztítók terhelését?
  • Minden egyes újrahasznosított liter használt étolajjal annyi felesleges szén-dioxid kibocsátástól mentesíthető a környezetünk, mintha 90 km-rel kevesebbet autóztunk volna?
     

A tisztított növényi olajat a Biofilter Zrt. biodízel gyártására adja át, így tehát a lakosságtól begyűjtött étolaj közlekedési felhasználásra visszajuthat a lakossághoz.

Segítsen Ön is, vigyázzunk együtt környezetünkre!