Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

A program célja „Fiatalok és a környezetvédelem” témakörben olyan, a fiatalokat aktívan bevonó mintaértékű, kreatív programok támogatása, melyek pozitívan hatnak a helyi közösség környezetének védelmére.

A programban az ALDI 3 szervezetet támogatott, emellett egy kisfilm elkészítését finanszíroztuk, amelyet az Északi Támpont Egyesület és a NIOK készített el a program megvalósulásáról.

Támogatott szervezetek/programok:

Egészségtudatos Életmód Egyesület

A szegedi teknősmentők

A városi vizes élőhelyeken sok élőlény találja meg az életterét, köztük például a hazánkban őshonos mocsári teknős. Azonban olyan invazív fajok is belekerülnek vizeinkbe, amik díszállatként érkeztek az országba. A Szövetség az Ifjúságért Program keretében elkészített filmben azt mutatjuk be, hogy a szegedi fiatalok miként gyűjtik össze és helyezik el a szegedi vadasparkban a felelőtlen gazdák által szabadon engedett ékszerteknősket.

Bábolnai Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat

Park Piknik a fenntarthatóság jegyében

A környezetvédelmi oktatást meg kell reformálni, hogy pozitív élmény legyen a gyerekekben. A legkisebb döntés és lépés is mindig egy hosszútávú folyamatnak az első pontja. - így szól a Bábolnai Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat hitvallása. Ennek érdekénben egy egész napos fenntarthatósági pikniket szerveztek a környezetükben élő gyerekeknek, a Szövetség az Ifjúságért Program kamerája pedig elkísérte őket az eseményre.

Felelős Gasztrohős Alapítvány

Hősködj velünk, egyél jót!

Gasztrohős Próbatétel címmel a fenntartható étkezésről valósít meg diákok részére interaktív programot a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A fontos üzeneteket egy jó hangulatú játék formájában juttatják el az eseményen résztvevő fiatalokhoz.   A Szövetség az Ifjúságért Program által készített filmben a Madách Imre Gimnázium tanulóinak tartott foglalkozásba pillanthatunk bele.