Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 6 főre

  • 1 darab ÉDES ÍZEK fonott kalács (kakaós)
  • 4 dl MILFINA ESL tej
  • 250 g HAPPY HARVEST kristálycukor
  • 1 csomag BELLA vanillincukor
  • 5 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 2 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
  • 20 SWEET VALLEY áfonya
  • 10 BELLA szeletelt mandula
  • 3 kanál KOKÁRDÁS mascarpone krém
  • 200 ml KOKÁRDÁS féltartós habtejszín
  • 2 kanál porcukor

Elkészítés módja

  1. A tejet felmelegítjük 100 g cukorral és a vanillincukorral, közben pedig felkockázzuk a kalácsot.
  2. Beledobjuk egy nagy keverőtálba, majd leöntjük a tejjel és alaposan összeforgatjuk az egészet.
  3. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat 100 g cukorral habosra keverjük. Belereszeljük egy citrom héját, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt és ezeket is elkeverjük benne, majd ezt hozzáadjuk a kalácshoz.
  4. A fehérjét 50 g cukorral habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk a kalácsos alapba. Hozzáadjuk még az áfonyát és a mandulát is, ezek után pedig a sütőformánkat kivajazzuk, beleborítjuk a masszát, egy spatulával elegyengetjük, majd megszórjuk maradék áfonyával és 150 fokon 50 perc alatt készre sütjük – félúton egy alufóliával letakarva.
  5. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A porcukorhoz adjuk a tejszínt, ezt felverjük és hozzáadjuk a mascarpone krémet. Ezzel is simára keverjük és már kész is van.
  6. A forró gubát megszórjuk porcukorral és a krémmel tálaljuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog