Áfonyás kalácsguba mascarpone krémmel
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 6 főre
- 1 darab ÉDES ÍZEK fonott kalács (kakaós)
- 4 dl MILFINA ESL tej
- 250 g HAPPY HARVEST kristálycukor
- 1 csomag BELLA vanillincukor
- 5 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
- 1 darab citrom reszelt héja
- 2 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
- 20 SWEET VALLEY áfonya
- 10 BELLA szeletelt mandula
- 3 kanál KOKÁRDÁS mascarpone krém
- 200 ml KOKÁRDÁS féltartós habtejszín
- 2 kanál porcukor
Elkészítés módja
- A tejet felmelegítjük 100 g cukorral és a vanillincukorral, közben pedig felkockázzuk a kalácsot.
- Beledobjuk egy nagy keverőtálba, majd leöntjük a tejjel és alaposan összeforgatjuk az egészet.
- A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat 100 g cukorral habosra keverjük. Belereszeljük egy citrom héját, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt és ezeket is elkeverjük benne, majd ezt hozzáadjuk a kalácshoz.
- A fehérjét 50 g cukorral habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk a kalácsos alapba. Hozzáadjuk még az áfonyát és a mandulát is, ezek után pedig a sütőformánkat kivajazzuk, beleborítjuk a masszát, egy spatulával elegyengetjük, majd megszórjuk maradék áfonyával és 150 fokon 50 perc alatt készre sütjük – félúton egy alufóliával letakarva.
- Amíg sül, elkészítjük a krémet. A porcukorhoz adjuk a tejszínt, ezt felverjük és hozzáadjuk a mascarpone krémet. Ezzel is simára keverjük és már kész is van.
- A forró gubát megszórjuk porcukorral és a krémmel tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!