Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 500 g csiperkegomba
  • 3 szelet HÚSMESTER sertéskaraj
  • 2 kanál étkezési sertészsír
  • LE GUSTO só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab TV paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk LE GUSTO fűszerpaprika - csemege
  • 500 ml víz
  • 1 csipet LE GUSTO majoranna
  • 150 g KOKÁRDÁS vödrös tejföl 12%
  • 1 tk GOLDÄHREN étkezési keményítő
  • KOKÁRDÁS vödrös tejföl 12%
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • GOOD CHOICE nokedli

Elkészítés módja

  1. A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseket félbe vágjuk, a nagyobbakat negyedeljük.
  2. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük.
  3. A sertéskaraj hússzeleteket kicsit kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és ugyanabban a serpenyőben zsíron elősütjük, közepes hőmérsékleten kérget sütünk mindkét oldalukra.
  4. A visszamaradt szafton üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
  5. Ezután rárakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott, felaprított fokhagymát. Elkeverjük benne a fűszerpaprikát, és felöntjük 200 ml vízzel.
  6. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és addig rotyogtatjuk, amíg egy szaftos alapot nem kapunk. Ekkor rárakjuk a húst, és felöntjük a maradék vízzel.
  7. Lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk.
  8. Ha megpuhult a hús, a tejfölt elkeverjük a keményítővel, és belekeverünk pár evőkanál szaftot, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön.
  9. Rottyantunk rajta egyet, és visszatesszük a lepirított gombát.
  10. Nokedlivel, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!