Bakonyi sertésszelet galuskával
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 500 g csiperkegomba
- 3 szelet HÚSMESTER sertéskaraj
- 2 kanál étkezési sertészsír
- LE GUSTO só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab paradicsom
- 1 darab TV paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk LE GUSTO fűszerpaprika - csemege
- 500 ml víz
- 1 csipet LE GUSTO majoranna
- 150 g KOKÁRDÁS vödrös tejföl 12%
- 1 tk GOLDÄHREN étkezési keményítő
- KOKÁRDÁS vödrös tejföl 12%
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- GOOD CHOICE nokedli
Elkészítés módja
- A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseket félbe vágjuk, a nagyobbakat negyedeljük.
- Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük.
- A sertéskaraj hússzeleteket kicsit kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és ugyanabban a serpenyőben zsíron elősütjük, közepes hőmérsékleten kérget sütünk mindkét oldalukra.
- A visszamaradt szafton üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
- Ezután rárakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott, felaprított fokhagymát. Elkeverjük benne a fűszerpaprikát, és felöntjük 200 ml vízzel.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és addig rotyogtatjuk, amíg egy szaftos alapot nem kapunk. Ekkor rárakjuk a húst, és felöntjük a maradék vízzel.
- Lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk.
- Ha megpuhult a hús, a tejfölt elkeverjük a keményítővel, és belekeverünk pár evőkanál szaftot, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön.
- Rottyantunk rajta egyet, és visszatesszük a lepirított gombát.
- Nokedlivel, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!