Chili con carne lasagne
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 600 g HÚSMESTER darált sertéshús
 - 60 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
 - LE GUSTO jódozott vákuumsó
 - LE GUSTO őrölt fekete bors
 - chilipehely
 - 2 fej vöröshagyma
 - 1 kg CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
 - 220 g NATURE’S GOLD morzsolt csemegekukorica
 - 255 g NATURE’S GOLD vörösbab
 - 250 g CUCINA NOBILE lasagne tésztalap
 - 150 g MILFINA tejföl 12%
 - 250 g MILFINA trappista sajt
 
Elkészítés módja
- A darált húst egy serpenyőben az olajon megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és chilipehellyel fűszerezzük.
 - Hozzáadjuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rövid ideig tovább pirítjuk.
 - Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot és közepes lángon, időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük.
 - A csemegekukorica és a vörösbab konzervek levét leöntjük, a konzerveket a raguhoz adjuk és még kb. 5 percen keresztül főzzük. Amennyiben szükséges, tovább fűszerezzük.
 - Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd a tésztalapokat és a chili con carnét felváltva a tálba rétegezzük úgy, hogy legfelül tésztalapok legyenek.
 - A tejfölt egy kis sóval csomómentesre keverjük, a trappista sajtot lereszeljük.
 - A legfelső lasagnelapokat megkenjük a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
 
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!