Chili con carne lasagne
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 600 g HÚSMESTER darált sertéshús
- 60 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- LE GUSTO jódozott vákuumsó
- LE GUSTO őrölt fekete bors
- chilipehely
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
- 220 g NATURE’S GOLD morzsolt csemegekukorica
- 255 g NATURE’S GOLD vörösbab
- 250 g CUCINA NOBILE lasagne tésztalap
- 150 g MILFINA tejföl 12%
- 250 g MILFINA trappista sajt
Elkészítés módja
- A darált húst egy serpenyőben az olajon megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és chilipehellyel fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rövid ideig tovább pirítjuk.
- Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot és közepes lángon, időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük.
- A csemegekukorica és a vörösbab konzervek levét leöntjük, a konzerveket a raguhoz adjuk és még kb. 5 percen keresztül főzzük. Amennyiben szükséges, tovább fűszerezzük.
- Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd a tésztalapokat és a chili con carnét felváltva a tálba rétegezzük úgy, hogy legfelül tésztalapok legyenek.
- A tejfölt egy kis sóval csomómentesre keverjük, a trappista sajtot lereszeljük.
- A legfelső lasagnelapokat megkenjük a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!