Grillezett csirkesaláta mozzarellával
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- BELLASAN napraforgó-étolaj
- 400 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- LE GUSTO só, bors
- 250 g HAPPY HARVEST bulgur
- 1 darab kígyóuborka
- 3 darab paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 160 g HOLA! spanyol olívabogyó
- 175 g MILFINA natúr görög krémjoghurt
- 1 kanál LE GUSTO oregánó
- 1 csokor petrezselyem
- 300 g CUCINA NOBILE mozzarella
Elkészítés módja
- Első lépésként egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepesen erős lángon, kb. 3 perc alatt megpirítjuk benne a kb. 2,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk.
- A quinoát vagy bulgurt a csomagoláson leírt főzési idő alatt, bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk.
- Az uborkát és a paradicsomot kb. 2 cm-es kockákra, a lila hagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajbogyóval és a joghurttal, illetve a korábban megsütött csirkemellel együtt a quioához keverjük.
- Ízesítjük pici sóval, oregánóval és az apróra vágott petrezselyemmel.
- A sajtokat egy erős lángon hevített serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk.
- Tányérra szedjük a grillezett csirkesalátát, és mellé helyezzük a grillezett sajtokat.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!