Grillezett pisztráng
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 2 darab citrom leve és héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es gyömbér
- LE GUSTO só, bors
- 4 kanál BELLASAN olívaolaj
- 2 ALMARE SEAFOOD egész pisztráng
- 1 csokor petrezselyem
- 250 g csiperkegomba
- 250 g laskagomba
- 5 kanál BELLASAN olívaolaj
- LE GUSTO kakukkfű
- LE GUSTO só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- LE GUSTO szerecsendió
- 100 g friss bébispenót
- 50 g MILFINA teavaj
- 1 tk citromlé
- 100 g HAPPY HARVEST (gabonaválogatás) köles
Elkészítés módja
- A halpáchoz egy nagy tálba reszeljük az egyik citrom héját, a fokhagymát és a gyömbért, majd összekeverjük fél citrom levével, sóval, borssal és az olívaolajjal.
- A másik citromot felkarikázzuk. A halba belemasszírozzuk a pácot, belerakjuk a citromszeleteket, és hagyjuk egy kicsit állni benne.
- A salátához a gombákat nagyobb darabokra tépkedjük, vagy vágjuk, és összekeverjük 2-3 evőkanál olajjal.
- Vaslapon elkezdjük magas hőmérsékleten pirítani. Megszórjuk a kakukkfűvel, és ha már megpirult, sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk egy nagy keverőtálba.
- A halat egy sütőpapírral bélelt alutálcára tesszük, berakjuk a 180-200 fokos grillbe, és lezárjuk. 20-25 perc alatt el is készül.
- Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A citromkarikákat kivesszük a grillezett pisztrángból, mert ha benne marad, akkor keserű lehet tőle az íze.
- Egy kisebb lábasban 2-3 evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és belekeverjük a spenótot. Ha összeesett a spenót, levesszük a tűzről.
- Belekeverjük a vajat, a citromlevet, a kölest és a megpirult gombákat is.
- A halat a gombás salival tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!