Mákos guba vaníliafagylalttal
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 8 darab tejes kifli
- 50 g BELLA darált mák
- 800 ml KOKÁRDÁS kancsós tej 2,8%
- 1 csomag BELLA pudingpor vanília ízű
- 100 g HAPPY HARVEST kristálycukor
- 300 g GRANDESSA vaníliafagylalt
Elkészítés módja
- A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük őket.
- A vaníliapudingot a cukorral egy lábasba tesszük, 300 ml tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a darált mákot és a maradék tejet, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
- A mákos-pudingos öntetet a kiflikarikákra öntjük, és egy spatula segítségével összeforgatjuk őket.
- A kihűlt mákos gubát vaníliafagylalttal tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!