Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 5 burgonya
  • 50 g MILFINA teavaj
  • 3 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
  • 500 ml MILFINA ESL tej 1,5%
  • 100 ml MILFINA főzőtejszín 22%
  • LE GUSTO só, bors
  • 500 g HÚSMESTER csirkemellfilé
  • 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 120 g vastagkolbász - paprikás
  • 100 g MILFINA reszelt trappista sajt
  • 100 g MIFLINA traunsteini füstölt sajt

Elkészítés módja

  1. A sajtos rakott csirke elkészítése végtelenül egyszerű. A burgonyákat egy kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk, lefedjük egy tányérral, és 10 percig mikrózzuk magas fokozaton, majd megpucoljuk, és szeletekre vágjuk.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tejszínnel.
  3. Folytatjuk a keverést, és közepes lángon besűrítjük a besamelt. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk egy pár perc alatt.
  5. A tál aljára egy kevés besamelt rakunk, erre jöhet egy réteg szeletelt burgonya, majd rá egy sor karikára vágott kolbász.
  6. Ezután mehet rá egy réteg csirke, majd egy réteg a kétféle reszelt sajtból, és újra a besamel… és így folytatjuk a rétegezést.
  7. A tetejére jusson egy jó adag sajt, majd az egész mehet is 30-35 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog