Székelykáposzta
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g HÚSMESTER sertéscomb
- 900 g KING'S CROWN savanyú káposzta
- 100 g vöröshagyma
- 100 g paradicsom
- 20 g LE GUSTO csemege fűszerpaprika
- 20 g LE GUSTO só
- 10 g LE GUSTO őrölt fekete bors
- 10 g LE GUSTO őrölt kömény
- 20 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 6 darab LE GUSTO babérlevél
Elkészítés módja
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy közepes méretű lábasba olajat öntünk és alacsony hőfokon üvegesre pároljuk a hagymát.
- Amíg a hagyma párolódik, megtisztítjuk és felkockázzuk a paradicsomot, majd a hagymához adjuk.
- Feldaraboljuk a sertéscombot 1x1 cm nagyságú kockákra és ha a paradicsom már levet engedett, hozzáadjuk a húst és a fűszereket, alaposan összekeverjük.
- Amikor a hús minden oldala kifehéredett, felöntjük 2 dl vízzel.
- A savanyú káposztát átmossuk 2-3 alkalommal, majd a húshoz adjuk. 6 darab babérlevéllel ízesítjük, alaposan átkeverjük.
- Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük a székelykáposztát.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!