Tejszínes pulykamellfilé hosszúszemű rizzsel
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g HÚSMESTER pulykamellfilé
- 450 g NATURE'S GOLD Brokkoli
- 500 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
- 250 g BON_RI konyhakész hosszúszemű rozs (főzőtasakban)
- 35 g LE GUSTO jódozott vákuumsó
- 10 g LE GUSTO fokhagyma-granulátum
- 10 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 10 g LE GUSTO fűszerkeverék szárnyasokhoz
Elkészítés módja
- A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd a szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a pulykamellszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd félretesszük a húst.
- A serpenyőbe a hús helyére a brokkolit tesszük, 2 percig sütjük.
- A brokkolit felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint fokhagyma-granulátummal, sóval és borssal ízesítjük. Visszahelyezzük a pulykamellszeleteket is a tejszínbe és puhára főzzük.
- Amíg a hús elkészül, addig bő, sós vízben megfőzzük a rizst, melyet végül a tejszínes pulykamellfiléhez tálalunk.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!