Tepsis csirkecomb
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 500 g burgonya
- 4 fej vöröshagyma
- 4 darab sárgarépa
- 500 ml Alaplé (LE GUSTO zöldségleveskocka)
- 1 csokor friss petrezselyem
- LE GUSTO só
- LE GUSTO bors
- LE GUSTO rozmaring
- LE GUSTO kakukkfű
- 1 kg HÚSMESTER csirkecomb
- 4 kanál LE GUSTO mustár
- 3 kanál CASTELLO balzsamecet
- 3 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
Elkészítés módja
- A csirkecombot megtisztítjuk, kettévágjuk.
- A csirkecombhoz való fűszereket, a mustárt, a balzsamecetet és az étolajat összekeverjük, bepácoljuk vele a csirkecombokat, majd pár evőkanál olajon a csirkecombokat oldalanként kb. 3-5 perc alatt hirtelen megsütjük.
- A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk.
- Egy nagy tepsire pakoljuk a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, ráöntjük az alaplevelet és rárakjuk a csirkecombokat.
- Lefedjük alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük.
- Ezután levesszük a fóliát, a húsokat félrehúzzuk, hogy a zöldségek is meg tudjanak pirulni.
- Leöntjük alóla a szaftot és még további 20 percig sütjük.
- A szaftot egy gyorsforralóban leredukáljuk, és ha megsült a hús, megkenjük vele, a végén pedig friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tipp
- A burgonya mellett használhatunk édesburgonyát és friss fűszernövényeket is!
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!