Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 8 darab paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g BON-RI hosszúszemű rizs
  • 300 g HÚSMESTER darált sertéshús
  • 500 g CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
  • 2 tk LE GUSTO só
  • 1 tk LE GUSTO bors
  • 1 tk LE GUSTO fokhagyma-granulátum
  • 1 darab LE GUSTO leveskocka
  • 4 dl víz

Elkészítés módja

  1. A paprikákat megtisztítjuk, tetejüket levágjuk, a magházat és magokat eltávolítjuk.
  2. A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben kb. 10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a rizshez a fűszereket és a darált húst, alaposan összedolgozzuk.
  4. A paprikákat megtöltjük a darált húsos keverékkel. Fontos, hogy a paprikák tele legyenek töltve, különben főzés közben összeeshetnek. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.
  5. A passzírozott paradicsomot egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a leveskockát, a megtisztított, egész vöröshagymát és elkezdjük melegíteni. Közben a megtöltött paprikákat és a töltelékből készült gombócokat is belehelyezzük.
  6. A töltött paprikát 30 perc alatt alacsony hőfokon, fedő alatt készre főzzük. Közben ne kevergessük sűrűn, hogy a paprikákat ne törjük meg.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!