Töltött paprika
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 8 darab paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g BON-RI hosszúszemű rizs
- 300 g HÚSMESTER darált sertéshús
- 500 g CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
- 2 tk LE GUSTO só
- 1 tk LE GUSTO bors
- 1 tk LE GUSTO fokhagyma-granulátum
- 1 darab LE GUSTO leveskocka
- 4 dl víz
Elkészítés módja
- A paprikákat megtisztítjuk, tetejüket levágjuk, a magházat és magokat eltávolítjuk.
- A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben kb. 10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a rizshez a fűszereket és a darált húst, alaposan összedolgozzuk.
- A paprikákat megtöltjük a darált húsos keverékkel. Fontos, hogy a paprikák tele legyenek töltve, különben főzés közben összeeshetnek. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.
- A passzírozott paradicsomot egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a leveskockát, a megtisztított, egész vöröshagymát és elkezdjük melegíteni. Közben a megtöltött paprikákat és a töltelékből készült gombócokat is belehelyezzük.
- A töltött paprikát 30 perc alatt alacsony hőfokon, fedő alatt készre főzzük. Közben ne kevergessük sűrűn, hogy a paprikákat ne törjük meg.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!