Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 1 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 cm-es gyömbér
  • 1 kanál LE GUSTO curry
  • 0,5 kanál LE GUSTO őrölt gyömbér
  • 0,5 kanál LE GUSTO őrölt kömény
  • 0,5 kanál LE GUSTO só
  • 0,25 kanál LE GUSTO chilipehely
  • 100 g VITA NESS vörös lencse
  • 230 g CUCINA NOBILE aprított paradicsom
  • 1 kanál CUCINA NOBILE sűrített paradicsom
  • 400 ml ASIA GREEN GARDEN kókusztej
  • 300 ml víz
  • 800 g NATURE’S GOLD csicseriborsó
  • 50 g friss bébispenót
  • friss petrezselyem
  • 300 g ASIA GREEN GARDEN jázmin rizs

Elkészítés módja

  1. Megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, felszeleteljük a fokhagymát. Meghámozunk és lereszelünk egy kis darab friss gyömbért.
  2. A hagymát egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és addig pirítjuk, míg illatozni nem kezd. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a vörös lencsét és a fűszereket, alaposan összeforgatjuk őket.
  3. Az aprított paradicsomot és a kókusztej felét hozzáöntjük a vörös lencséhez, majd jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és átkeverjük.
  4. A kókusztej másik felét és a vizet is hozzátesszük. Kb. 10 percig főzzük, míg a lencse megpuhul és a szósz besűrűsödik. Ezután a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet elkeverjük a lencsével és további 5-10 percig főzzük. Legvégül hozzáadjuk a bébispenótot.
  5. A curryt jázmin rizzsel tálaljuk, díszítésképpen meglocsolhatjuk egy kevés kókusztejjel, megszórhatjuk lilahagyma-karikákkal és friss petrezselyemmel.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!