Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

A Detox

A Detox kampányt a Greenpeace környezetvédelmi szervezet kezdeményezte, hogy csökkentsék a textil- és cipőipar vegyi alapú termelési folyamatainak az emberekre és a környezetre gyakorolt káros hatásait, többek között a víz, mint erőforrás védelmét.
Leather Working Group*hoz (LWG) való csatlakozásunkkal a bőrfeldolgozó üzemek gyártási normáinak javítása felé tettünk lépéseket. Az ALDI Magyarország az ALDI SÜD vállalatcsoport tagjaként 2015 márciusában a Greenpeace-szel közösen kidolgozott egy részletes kritériumlistát, amellyel a különböző vegyi anyagok használatának elkerülését biztosítja a textil és a cipőgyártás tekintetében.
Ezzel a kötelezettségvállalással azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 2020-ig a textil- és cipőiparban bizonyos vegyi anyagok használatáról lemondunk.

*A Leather Working Group egy ipari, kereskedelmi, civil és tudományos intézetekből álló többszereplős kezdeményezés, mely kidolgozott egy tanúsítványt a fenntartható és felelősségtudatos bőrgyártásra vonatkozóan. Ezt a világ bőrgyártásának több mint tizennégy  százalékában megvalósította. Jelenleg a LWG a különböző gyártási szintekből 220 szereplőt számlál, bőráruk gyártási és szállítási láncolatai mentén, 21 országból. A programhoz tartozik, hogy ellenőrzik a magas víz-és energiafogyasztást csökkentését, valamint rendszeresen kontrollálják a munkavédelem betartását.