Harmadszor is megkapta a „Megbízható Munkaadó” díjat az ALDI

Biatorbágy, 2021.05.19. – Újabb elismerést kapott egy szakmai szervezettől az ALDI Magyarország humánerőforrás tevékenysége. 2017 óta immár harmadik alkalommal kapta meg az áruházlánc a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elismerését, a „Megbízható Munkaadó 2021/2022“ kitüntető címet. Ezt a díjat a DUIHK olyan vállalatoknak ítéli oda, amelyek folyamatosan és jelentős mértékben, a munkavállalót a középpontba állítva fejlesztik a munka- és szociális körülményeket. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által négy éve indított kezdeményezés célja, hogy munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a munkaadókat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját, amelyek számára a független szervezet által odaítélt cím birtokában könnyebbé válhat a dolgozók megtartása, továbbá az álláskereső új munkavállalók elérése.

Az idei elismerő címeket ismét a DUIHK online megtartott taggyűlésen hirdették ki. A szakmai zsűri képviseletében Dr. Vörös Ágnes elmondta, hogy az idei pályázatok „best practice”-e nagy részben a pandémiás helyzetre adott céges válaszokat foglalta össze. 2020 márciusában a COVID-járvány kezdetekor a vállalatoknak gyorsan kellett reagálniuk a megváltozott helyzetre.

„Az ALDI számára munkavállalói kiemelt értéket képviselnek, hiszen ők biztosítják a termékeket, szolgáltatásokat, az áruházak és a logisztika működését, illetve a vásárlók magas szintű kiszolgálását. Nem lehet elégszer megköszönni nekik azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel a pandémia alatt is biztosították a lakosság ellátását alapvető élelmiszerekből. Vállalatunk számos lépéssel gondoskodott munkatársairól, többek közt plexifalat szereltünk az áruházaink kasszáihoz, több hónapra elegendő vitaminkészletet biztosítottunk számukra, és természetesen továbbra is alapvető célkitűzésünk a bérek reálértékének megőrzése. A pandémia egyúttal az online HR-megoldások alkalmazását is felgyorsította és ebben is tovább fejlődünk. Büszkeséggel tölt el ez a díj, hiszen azt mutatja, hogy az ALDI humánpolitikai aktivitásainak sikerét nem csupán a hozzánk jelentkezők nagy száma, munkatársaink vállalatunk iránti magas elkötelezettsége mutatja, hanem egy független szervezet egymás után immár harmadszor is példaértékűnek tartotta” – mondja Bernhard Haider, az ALDI Magyarország országos ügyvezető igazgatója.

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 148 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 4200 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: https://www.aldi.hu/hu/vallalat/sajto/fotok/