Újabb tizennégy ingyenes e-töltőt adott át az ALDI

Biatorbágy, 2020. augusztus 24. – Hat budapesti, egy dunaharaszti, egy székesfehérvári, egy mosonmagyaróvári és két győri helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb tizenegy üzletnél kialakított e-töltővel bővült az ALDI hálózata.

2018 őszén az ALDI és az E.ON megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi ALDI-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot. Az érintett üzletek több mint egyharmadánál már át is adták a töltőket, így az országosan majd 82 települést érintő hálózat jelenleg 12 megyében 75 töltővel és 150 töltőponttal áll az autósok rendelkezésére. A szolgáltatás a hálózat kiépítésének kezdete óta ingyenes, így jelenleg is díjfizetés nélkül lehet igénybe venni.

A beruházás újabb lépéseként már a következő budapesti, dunaharaszti és székesfehérvári ALDI-üzleteknél is lehetőség van az elektromos-, valamint plug-in hybrid autók akkumulátorainak feltöltésére:

• Budapest, III. kerület, Rákóczi út 38., 1 db AC töltő,
  • Budapest, XI. kerület, Sopron út 60., 1 db AC töltő,
  • Budapest, XV. kerület, Késmárk utca 10., 1 db AC töltő,
  • Budapest, XV. kerület, Régi Fóti út 64., 1 db AC töltő,
  • Budapest, XVII. kerület, Pesti út 237/p, 1 db AC töltő,
  • Budapest XXII. kerület, Nagytétényi út 145-147., 2 db AC töltő,
  • 2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos utca 1., 2 db AC töltő,
  • 8000 Székesfehérvár, Holland fasor 1., 1 db AC töltő,
  • 9012 Győr, Malomszéki utca 11., 1 db AC töltő,
  • 9025 Győr, Csipkegyári út 11., 1 db AC töltő,
  • 9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai út 63., 2 db AC töltő.

Az e-töltőpontok igénybevételét idén áprilistól az ingyenesen letölthető drivE.ON mobil applikáció is segíti, ami még kényelmesebbé teszi a töltést. Az alkalmazás segítségével a kiválasztott töltő már fél órával a tervezett használat előtt lefoglalható, illetve, ha éppen használatban van, akkor a rendszer automatikus értesítést küld a foglaltság megszűnéséről, így elkerülhető a felesleges várakozási idő.

Az alkalmazásról bővebb információk az alábbi oldalon találhatók: eon.hu/driveon

Az E.ON és az ALDI is elkötelezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett, erőforrásaikkal támogatni kívánják a környezetkímélő közlekedést, bolygónk védelmét. A két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 145 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és közel 4200 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Az E.ON-ról
Az E.ON Európa 13 országában van jelen és tölt be meghatározó szerepet az energiapiacon, illetve az innovatív energetikai megoldások területén. A vállalatcsoport áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében juttatják el a villamos energiát a végfelhasználókhoz, gázhálózati társaságai a Dunántúl hat megyéjében működnek. Közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával az egyetemes szolgáltatás keretében, valamint több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon. Emellett az E.ON Hungária aktív alakítója az új energiavilágnak speciális energiatermelési projektjeivel, új energetikai megoldásaival és termékek kialakításával, tanácsadással. Az E.ON Hungária cégcsoportnál 5.000 kiválóan képzett, elkötelezett, odaadó szakember dolgozik.

Telefon: 36 70 634 88 76