Országszerte újabb 16 üzleténél telepít napelemeket az ALDI

Biatorbágy, 2021.04.26. – Az ALDI Magyarország elkötelezett a környezet védelme iránt, amit számos lépéssel ér el. A vállalat 2017-ben teljes magyarországi üzlethálózatával és biatorbágyi logisztikai, illetve igazgatási épületével zöldáramra tért át, így CO2 kibocsátását mintegy 40%-kal csökkentette. Egy évvel később klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezte az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátást, így karbonsemleges lett. Ugyancsak 2018-ban üzembe helyezte a soproni üzleténél az első hazai háztartási naperőművét. Az 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer az eddigi tapasztalatok alapján a soproni üzlet mintegy kéthavi áramfogyasztását termeli meg. A vállalat néhány hónappal később a budaörsi üzleténél is ugyanilyen teljesítményű napelemes rendszert telepített. A tavalyi év során a soproni üzlet több mint 60 000, a budaörsi pedig közel 64 000 kWh energiát termelt meg.

Az ALDI most tovább bővíti a háztartási naperőművel ellátott üzleteinek számát, és országszerte további 16 áruházánál helyez el az üzletek tetején napelemeket. A most telepített rendszerek szintén 50 kWp teljesítményűek lesznek. A vállalat számítása szerint mindegyik naperőmű az adott üzlet legalább kéthavi elektromosáram-igényét fogja fedezni.

„A műanyag-felhasználás csökkentése mellett a megújuló forrásból származó energiatermelés kiemelt prioritást élvez stratégiánkban. A most induló naperőmű-telepítéseket terveink szerint még 2021 őszéig befejezzük. 2022-ben a 18 naperőművünk vállalatunk teljes éves energiaigényének közel 2%-át fogja fedezni, amivel újabb fontos lépést teszünk karbonlábnyomunk csökkentése és a környezetvédelem érdekében” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az ALDI Magyarország az alábbi üzleteinél telepít napelemeket:
Baja, Dózsa György út 87.
Budapest, Bökényföldi út 102.
Budapest, XXIII. kerület, Haraszti út 32/b
Budapest, XV. kerület, Késmárk utca 10.
Budapest, XVII. kerület, Pesti út 237/p
Debrecen, Kishatár utca 9/A
Debrecen, Ozmán utca 1.
Dunakeszi, Pallag utca 68.
Esztergom, Dobogókői utca 86.
Gödöllő, Bossányi Krisztina utca 4.
Gyula, Bicere u. 15/a.
Siófok, Attila utca 74.
Szeged, Móravárosi körút 3.
Székesfehérvár, Szt. Flórián Krt. 11.
Szolnok, Felső Szandai rét 9.
Tatabánya, Szent Borbála út 35.

A napelemek felhelyezése és üzembe állítása nem lesz hatással az üzletek nyitvatartására, a kiszolgálás mindegyik áruházban zavartalan lesz. A vásárlók a soproni és a budaörsi üzlethez hasonlóan ezeknél az egységeknél is egy kijelzővel találkoznak majd a bejáratnál, amely a napelemek által megtermelt energia pillanatnyi, illetve az elmúlt időszakra vonatkozó értékét mutatja.

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 148 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 4200 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: https://www.aldi.hu/hu/vallalat/sajto/fotok/