Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Új jelölőrendszerrel segíti az ALDI a speciális étrendet követő vásárlókat

Biatorbágy, 2020.05.11. Hazánkban évről évre nő az egészség- és környezettudatos, valamint azon vásárlók száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. Éppen ezért az ALDI nagy választékban kínál bio, vegán, vegetáriánus, hozzáadott cukor nélküli, illetve cukor-, pálmaolaj-, laktóz- és gluténmentes termékeket. A vállalat idén májustól még nagyobb hangsúlyt fektet az egészséges életmód támogatására, ebből a célból pedig új jelölőrendszert vezet be a vásárlók tájékozódásának, valamint az egyes mentes termékcsoportok azonosításának megkönnyítése érdekében.

Az elmúlt években egyre több fogyasztó táplálkozik tudatosan, amelynek következtében nő az igény az egészséges és környezetbarát módon előállított élelmiszerekre. Az egészségtudatos életmód részeként egyre többen választják a bio, a vegetáriánus, a cukormentes és csökkentett cukortartalmú ételeket, valamint a növényi alapú táplálkozást. Ezzel párhuzamosan az ALDI nagy választékban kínál pálmaolaj-, laktóz- és gluténmentes termékeket is, ezzel segítve a speciális étrendhez szükséges minőségi hozzávalók és élelmiszerek beszerzését.

Új jelölőrendszerrel az egészséges életmódért
Az ALDI idén május 11-től még nagyobb hangsúlyt fektet az egészség- és környezettudatosság támogatására, e célból pedig új jelölőrendszert vezet be a kommunikációjában a vásárlók áruházon belüli tájékozódásának, valamint az egyes mentes termékcsoportok azonosításának megkönnyítése érdekében. A vásárlók ezentúl az érintett termékek ártáblája mellett kiegészítő jelölést találnak majd arról, hogy az adott árucikk milyen kategóriába tartozik. Az új jelölőrendszer színek és piktogramok segítségével különbözteti meg az alábbi termékeket, amelyek áruházon belüli helye azonban változatlan marad.

  • Az ALDI több, mint 70 gluténmentes terméket tart kínálatában. Ennek hozzávetőlegesen a fele a felvágottak és húskészítmények árucsoporthoz tartozik, míg másik jelentős része kenyér és pékáru, illetve olyan alapélelmiszerek, mint a liszt és a tésztafélék. Számos reggelihez, tízóraihoz kapcsolódó termék, például kásák és müzlik is megtalálhatók a kategóriában. A gluténmentes termékeket a jövőben sárgászöld szín, valamint egy áthúzott búzakalász rajza jelöli az ALDI áruházaiban.

  • Az ALDI vásárlói közel 80 laktózmentes termék közül választhatnak. A laktózmentes árukínálat legnagyobb része a tejtermékek között található, így kaphatók laktózmentes sajtok, tej- és tejkészítmények, továbbá tejföl, vaj és túró. A laktózmentes termékeket a jövőben világos kék szín, valamint egy áthúzott tejesüveg rajza jelöli az ALDI áruházaiban.

  • Intenzíven nő azon vásárlók száma is, akik egészségügyi vagy etikai okokból kerülik a húskészítmények vagy akár az állati eredetű összetevőt tartalmazó termékek fogyasztását; őket az ALDI nagyjából 10 különféle termékkel igyekszik kiszolgálni. Az áruházlánc legnépszerűbb vegetáriánus termékei közé szendvicsfeltétek, sajtkészítmények, gyümölcsszeletek és kekszek, valamint mélyfagyasztott pizzák tartoznak. A vegetáriánus címkével ellátott termékek nem tartalmaznak állatok leölésével járó összetevőket, például halat, húst vagy állati zsiradékot. A kategóriába tartozó termékeket a jövőben világoszöld szín, valamint egy levél rajza jelöli az ALDI áruházaiban.

  • A vegán táplálkozás esetén kizárólag növényi élelmiszerforrások kerülnek az étrendbe. Az ebbe a kategóriába eső nagyjából 50 ALDI-termék nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt. A legnépszerűbb vegán termékek közé a tejtermékek vegán alternatívái, a natúr rizs-, zab-, vagy szójaitalok, szendvicskrémek, gyümölcslevek, teljes kiőrlésű rozskenyerek, tésztafélék, édességek, ínyenc szószok, valamint gabonapelyhek tartoznak. A vegán termékeket a jövőben sötétzöld szín, valamint egy faág rajza jelöli az ALDI áruházaiban.

  • Az egészségtudatos életmód részeként egyre többen választják a cukormentes, illetve a csökkentett cukortartalmú ételeket is. Az ALDI körülbelül 60 hozzáadott cukor nélküli, továbbá több csökkentett cukortartalmú terméket forgalmaz, amelyek közül a legnépszerűbbek a jégkrémek, light joghurtok, konzerv-, illetve készételek, bio gyümölcspürék, szénhidrátcsökkentett és proteinszeletek, rizs- és zabkásák, valamint a legkeresettebb üdítőitalok zero, illetve light változatai. A hozzáadott cukor nélküli termékeket a jövőben kék szín és egy áthúzott kávéskanál rajza; míg a csökkentett cukortartalmú termékeket sötétkék szín, valamint áthúzott kockacukrok rajza jelöli az ALDI áruházaiban.

  • Az egészen a nyersanyagok szintjéig ellenőrzött ökológiai gazdálkodás az ALDI számára is igen fontos. Az áruházlánc 2003 közepe óta válogatott biotermékek széles választékát kínálja minden üzletében; a szortiment jelenleg körülbelül 35 terméket foglal magában. Azonban az ALDI nemcsak az egyre növekvő keresletre, hanem az ezekkel a különleges élelmiszerekkel való felelős bánásmódra is odafigyel: ezt bizonyítja a vállalat biomárkája a „Natur Aktiv” is. A termékcsalád szigorú európai bioszabványok betartásával, tapasztalt szakértők bevonásával készül. A bio termékeket a jövőben méregzöld szín, valamint egy „BIO” feliratú logó jelöli az ALDI áruházaiban.

  • A vállalat az új pálmaolaj-beszerzési politikájának bevezetésével elkötelezte magát az alapanyag felelősségteljes felhasználása mellett, amelynek következtében az ALDI sajátmárkás termékeiben megtalálható pálmaolaj 2019.01.01. óta kizárólag RSPO (Kerekasztal a Fenntartható Pálmaolajért) szabvány által tanúsított, fenntartható forrásból érkezik. Az ALDI folyamatosan csökkenti a pálmaolaj- és pálmamagolaj-tartalmat a sajátmárkás termékekben, illetve ahol lehetséges, más növényi olaj felhasználásával kerüli el a pálmaolaj-összetevők alkalmazását, amelynek eredményeképpen számos pálmaolaj-mentes sajátmárkás terméket forgalmaz. A pálmaolaj-mentes termékeket a jövőben narancssárga szín, valamint egy áthúzott olajcsepp rajza jelöli az ALDI áruházaiban.

Az ár és a minőség a két legfontosabb vásárlási szempont
Az ALDI Magyarország tapasztalatai szerint az egészséges élelmiszerek kiválasztásánál a vásárlók két legfontosabb szempontja az élvezeti érték – vagyis a frissesség, ízletesség és minőség -, valamint az ár. Az elmúlt évek eladási tendenciái alapján megállapítható, hogy a mentes termékek iránti kereslet átlagon felüli növekedést mutat, az erősödés az ételintoleranciával élő vásárlók igényeit kiszolgáló ételek és italok esetében pedig még intenzívebb. Természetesen az ALDI nemcsak a „Natur Aktiv” és az „Enjoy Free!” állandó szortimentben lévő sajátmárkás termékeivel, de időszakos kínálatával, illetve akciós ajánlataival is igyekszik a vásárlók igényeit magas színvonalon kiszolgálni; ennek a stratégiának a sikerességét hosszú távon az eladási adatok is visszaigazolják. Mindez nem lenne lehetséges a portfólió bővítése és a természetes összetevőkből készült termékek folyamatos fejlesztése nélkül, amely során a vállalat a jövőben a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektet.

Az ALDI-ról
Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 144 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 3800 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: https://www.aldi.hu/hu/vallalat/sajto/fotok/

Sajtókapcsolat:
Pákolicz Attila
Solutions Communications Kft.
Telefon: 36 70 634 88 76
E-mail: a.pakolicz@solutionscom.hu / sajto@aldi.hu