Harmadik üzletét nyitja meg Szombathelyen az ALDI

Biatorbágy, 2022.08.18. – Újabb áruházzal bővült az ALDI magyarországi üzlethálózata. A vállalat a mai napon megnyitotta harmadik szombathelyi üzletét, a Szent Márton utca 57-61. szám alatt. Ezzel 157 tagúvá bővült az ALDI hazai hálózata, a szombathelyiek és a környékbeliek pedig immár a belvárosban is kényelmesen intézhetik a bevásárlást, az ALDI alacsony árú kínálatából.

Az ALDI eddig két üzlettel volt jelen Vas megye székhelyén: a város déli részén, a 86-os út közelében, a Szent Gellért utcában, az északi oldalon pedig a 87-es út mentén, a Demeter utcában. A harmadik szombathelyi üzlet a belvárosban, az M86-os autóút és a 86-os főút közelében, a Szent Márton utca 57-61. szám alatt nyílt meg, a mai napon. Az új áruház elhelyezkedésének köszönhetően gyalogosan, illetve tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, hiszen pár perces sétára található a vasútállomástól, ahol a távolsági és helyi buszok jelentős része is megáll, míg a Fő tér, a város központja is hasonló távolságra van. A belvárosiak mellett az áruház közelében fekvő Joskar-Ola lakótelep nagyszámú lakosa is meg tudja közelíteni az üzletet gyalogosan.
A felújítás során a vállalat arra törekedett, hogy a lehető legmodernebb, alacsony energiafelhasználású megoldásokat építse be. A munkálatoknak köszönhetően az üzlet így energiatakarékos LED-világítást, korszerű hőszivattyús épületgépészeti megoldásokat kapott, ami a raktár, az üzlet- és a szociális helyiségek megfelelő klímáját is a korábbinál kedvezőbb energiafelhasználás mellett biztosítja. Ezeknek az élenjáró zöld megoldásoknak is köszönhető, hogy az ALDI sorozatban már második alkalommal nyerte el az „Az Év Környezettudatos Kereskedője” címet.

A mintegy 1500 négyzetméteres üzleten belül közel 900 négyzetmétert tesz ki az árusítótér. Itt található az ALDI állandó kínálata folyamatosan alacsony árakkal és 1800-nál is több, négyötödében saját márkás termékkel, valamint az áruházlánc időszakos termékválasztéka és az üzletnyitás alkalmából kizárólag ebben az ALDI-üzletben rendkívül kedvező áron kapható termékkör.
Az áruházban az élelmiszer és nem-élelmiszer jellegű termékek széles köre is megtalálható. Az ALDI legújabb dizájnja szerint elkészített belső térben hangsúlyos helyen áll a zöldség-gyümölcs pult, amelyben mintegy 120 féle friss, jellemzően magyar forrásból származó zöldség és gyümölcs várja a vásárlókat. Az áruházlánc frisshús-kínálatának állandó tagjai 100%-ban magyar tartásból, vágásból és feldolgozásból kerülnek a polcokra – a modern üvegajtóval ellátott húshűtők pedig tovább csökkentik az energiafelhasználást. A vásárlók már 60 féle friss szárnyas-, sertés- és marhahús közül választhatnak, amelyek között GMO-mentes termékek is megtalálhatók, és amelyekből minden nap érkezik friss kínálat az üzletbe. A tejes és felvágottas hűtőpultokban közel 20 féle kolbász és szalámi, mintegy 100 féle felvágott, májas és bacon található. A vállalat 65 alapvető tejterméke és valamennyi tojás – a friss húsokhoz hasonlóan – kizárólag magyar forrásból származik, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy friss, hazai termék kerül a kosarukba, és a magyar gazdaságot támogatják.
Az „Azon melegében” látványpékség közel 7 méter hosszú pultjában minden termék önzáró ajtót kapott, így biztosított a higiénikus vásárlás, és a termékek frissek, ropogósak maradnak. A látványpékségben több mint 50 féle helyben készült kenyér, édes és sós péksütemény kapható, míg további 50 pékáru részben szombathelyi pékségekből, részben az ALDI központi raktárából érkezik az üzletbe. A vállalat országszerte 2 milliárd forintot fordít meglévő üzleteiben a látványpékség megújítására, aminek következtében a frissen, helyben készült pékáruk még látványosabb prezentációt kapnak. Ezt a gazdag, folyamatosan bővülő pékáruválasztékot és a modern berendezéseket a szakma is elismerte, hiszen az ALDI nyerte 2022-ben az „Az Év Friss Pékáru Kereskedője” címet is.
Az ALDI kiemelt figyelmet fordít az ételintoleranciával élőkre és az egészségtudatos életmódot követőkre. A szárazáruk, a tejtermékek és pékáruk között számos laktóz- és gluténmentes termékkel várja a vásárlókat, közel 350 mentes és egészségtudatos termék szerepel állandó és szezonális kínálatában.

A hűtőpultokban több mint 40 különböző Kokárdás saját márkás tej- és hústermék várja a vásárlókat, amelyek kizárólag magyar alapanyagból, hazai feldolgozásban készülnek, így beszerzésüknek és szállításuknak is alacsonyabb a karbonlábnyoma.

„Örömmel nyitottuk meg harmadik szombathelyi áruházunkat, amely színvonalas felújítás után fogadja a belvárosi és a környékbeli lakosságot. A négy hónapig tartó felújítás során az épület kívül-belül megújult. Közel 80 parkolóhelyet alakítottunk ki, és a későbbiekben várhatóan elektromosautó-töltőoszlopot is üzembe helyezünk. Az új üzlettel 30 új munkahelyet hoztunk létre a megyeszékhelyen, így már mintegy 110 munkavállalónak nyújtunk biztos megélhetést a megyében” – nyilatkozta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „Számos Vas megyei cég a beszállítónk, például a sárvári SÁGA egyes piacvezető termékei minden ALDI-üzletben kaphatóak, de a cég ALDI saját márkás hústerméket is készít, kizárólag a mi vásárlóink számára” – tette hozzá Bernhard Haider.

A nyitás jelentős esemény az áruházlánc számára. A bejáratnál lufikapu és vörös szőnyeg fogadja a vásárlókat, akik érkezéskor és távozáskor is ajándékokat kapnak a hostessektől.  A nyitás alkalmából több mint 30 non-food termék – különböző háztartási cikkek, barkácstermékek, játékok, szórakoztatóelektronikai eszközök – kapható, a készlet erejéig akár 50%-os kedvezménnyel a korábbi árakhoz képest, de számos élelmiszer is 30-40%-os árengedménnyel lesz elérhető.

Az ALDI a diszkontfilozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 157 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 4500 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonban lévő boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. Az ALDI környezetvédelmi tevékenységével elnyerte Az Év Környezettudatos Kereskedője 2021-es díjat. Az ALDI Magyarország lett a PwC 2021 Legvonzóbb Munkahelye Díj első helyezettje a kiskereskedelem kategóriában. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: https://www.aldi.hu/hu/vallalat/sajto/fotok/

Telefon: +36 70 634 88 76