Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Újabb üzletet nyit Tatabányán az ALDI

Biatorbágy, 2022.11.24.Az ALDI Magyarország a mai napon megnyitotta második áruházát Tatabányán, a Köztársaság útján. Az új üzlet kínálata mintegy 1800 termékből áll, amelynek négyötöde az ALDI alacsony árú, saját márkás árucikke. A vállalat az üzletnyitással 30 új munkahelyet hozott létre a városban.

Mindössze négy és fél hónap alatt újította fel a második tatabányai üzletének otthont adó ingatlant az ALDI Magyarország. A Köztársaság útja 1/F alatti, korábban is élelmiszer-áruházként működő bolt helyén egy modern, alacsony energiaigényű, kényelmes bevásárlási lehetőséget biztosító üzletet nyitott az ALDI. Az áruház az 1-es főút és az M1-es autópálya közelében helyezkedik el, de tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, hiszen az üzlet előtt buszmegálló található, a gépkocsival érkezők pedig két autóbehajtón keresztül is megközelíthetik az ingatlant. A vállalat a korábbihoz képest közel háromnegyedével növelte a parkolóhelyek számát, és 132 férőhelyes parkolót alakított ki, amelyben duplájára emelte az akadálymentesített beállók számát. 

A felújítás során teljesen megújult az épület elektromos hálózata, továbbá LED-es lámpák kerültek beépítésre mind az üzleten belül, mind a parkolóban. Az ingatlan modern, alacsony energiaigényű, polivalens hűtő-fűtő rendszert kapott, ami a raktár-, az üzlet- és a szociális helyiségek megfelelő klímáját a korábbinál kedvezőbb energiafelhasználás mellett biztosítja. Ezeknek az élenjáró zöld megoldásoknak is köszönhető, hogy az ALDI idén sorozatban már második alkalommal nyerte el az „Az Év Környezettudatos Kereskedője” díjat.

A második tatabányai ALDI-ban is a vállalattól már megszokott, országosan egységes választék található. Az állandó kínálatban 1800-nál is több, folyamatosan alacsony áron kapható, négyötödében saját márkás termék érhető el, ezen felül az áruházlánc szezonális árucikkekkel is várja a vásárlókat. 

Az ALDI legújabb dizájnja szerint elkészített belső térben hangsúlyos helyen áll a zöldség-gyümölcs pult, amelyben a vásárlók mintegy 120-féle friss, jellemzően magyar forrásból származó zöldség és gyümölcs közül választhatnak. Az áruházlánc frisshús-kínálatának állandó tagjai 100%-ban magyar tartásból, vágásból és feldolgozásból kerülnek a polcokra – a modern, üvegajtóval ellátott húshűtők pedig tovább csökkentik az energiafelhasználást. A vásárlók már 50-féle friss szárnyas-, sertés- és marhahús közül választhatnak, amelyek között GMO-mentes termékek is megtalálhatók, és amelyekből minden nap érkezik friss kínálat az üzletbe. A felvágottas hűtőpultokban közel 20-féle kolbász és szalámi, mintegy 100-féle felvágott, májas és bacon található. A vállalat 65 alapvető tejterméke és valamennyi tojás – a friss húsokhoz hasonlóan – kizárólag magyar forrásból származik, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy friss, hazai termék kerül a kosarukba, és a magyar gazdaságot támogatják.

Az „Azon melegében” látványpékség közel 7 méter hosszú pultjában minden termék önzáró ajtót kapott, így biztosított a higiénikus vásárlás. A látványpékségben több mint 50-féle helyben készült kenyér, édes és sós péksütemény kapható, míg további 50 pékáru részben tatabányai és környékbeli pékségekből, részben az ALDI központi raktárából érkezik az üzletbe – az ALDI pénztárcabarát megoldást nyújt a frissen, helyben sütött termékeivel. A vállalat országszerte 2 milliárd forintot fordít meglévő üzleteiben a látványpékség megújítására, aminek következtében a helyben sütött pékáruk még látványosabb kínálópultot kapnak. Ezt a gazdag, folyamatosan bővülő pékáruválasztékot és a modern berendezéseket a szakma is elismerte, hiszen az ALDI nyerte el 2022-ben az „Az Év Friss Pékáru Kereskedője” címet is.

Az ALDI kiemelt figyelmet fordít az ételintoleranciával élőkre és az egészségtudatos életmódot követőkre. A szárazáruk, a tejtermékek és a pékáruk között számos laktóz- és gluténmentes termékkel is megtalálható, közel 350 mentes és egészségtudatos termék szerepel állandó és szezonális kínálatában. Természetesen ebben az üzletben is elérhetők az ALDI idei Mentes-M díjjal kitüntetett termékei, amelyekkel idén a cég rekordszámú díjat nyert – az elmúlt évek során pedig a vállalat 25 mentes terméke részesült ebben a díjban. 

A hűtőpultokban több mint 40 különböző Kokárdás saját márkás tej- és hústermék fogadja a vásárlókat, amelyek kizárólag magyar alapanyagból, hazai feldolgozásban készülnek, így beszerzésüknek és szállításuknak is alacsonyabb a karbonlábnyoma.

„Második tatabányai üzletünk újabb lehetőséget biztosít a tatabányai és környékbeli lakosság számára, hogy alacsony áron szerezzék be a kizárólag az ALDI-nál kapható saját márkást termékeket, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a családok számára az infláció kompenzálásában. A Köztársaság útján nyíló áruházunkkal 30 új munkahelyet hoztunk létre a városban, így bőven 5000 fölé nőtt magyarországi munkatársaink létszáma. Az ország legnagyobb foglalkoztatóinak egyikeként, az általunk létrehozott munkahelyek stabilitást jelentenek munkavállalóink számára” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Nyitási kedvezmények

Az ALDI nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több vásárlóval ismertesse meg gazdag, minőségi saját márkás termékkínálatát, amelynek tagjai a márkatermékeknél sokszor jelentősen, akár 30-40%-kal is olcsóbbak, így az élelmiszer-drágulás jó részét segítik kompenzálni a vásárlók számára. A vállalat a nyitás alkalmából kizárólag ebben az üzletben rendkívül kedvező, 20-55%-kal alacsonyabb áron kínál közel 60 terméket – készételeket, hús- és tejtermékeket, háztartási cikkeket, barkácstermékeket, játékokat, sporteszközöket, szórakoztató elektronikai berendezéseket és szabadidős árucikkeket. Ezen felül többféle friss zöldség és gyümölcs, valamint szortiment termék is kedvezményes áron vásárolható meg.  A nyitás napjától három napon át a látványpékség valamennyi terméke is 20%-kal olcsóbban kapható. 

Az ALDI-ról

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg pedig több mint 5000 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. Az ALDI környezetvédelmi tevékenységével 2021-ben és 2022-ben is elnyerte Az Év Környezettudatos Kereskedője díjat, látványpékségeinek fejlesztésével pedig Az Év Friss Pékáru Kereskedője 2022-es elismerést. Az ALDI Magyarország lett a PwC 2021 Legvonzóbb Munkahelye Díj első helyezettje a kiskereskedelem kategóriában. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.  

 Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: 
https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html

Sajtókapcsolat
Pákolicz Attila
Solutions Communications Kft.
Telefon: +36 70 634 88 76
E-mail: a.pakolicz@solutionscom.hu / sajto@aldi.hu