Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Gyakori kérdések

 

1. Üzlet

2. Parkoló

3. Pénztár és Fizetés

4. Utalványok

5. Hulladékkezelés

1. Az üzlettel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

Üzletkereső szolgáltatásunkban nagyon könnyen megtalálja a legközelebbi ALDI üzletét. Kiegészítésül láthatja a nyitvatartási időket, valamint üzleteink speciális felszereltségét, pl. az elektromos töltőállomásokat, vagy a parkolási lehetőségeket.

Az ALDI üzletek a vásárlók igényeihez igazodva különböző nyitvatartási időkkel működnek. Ezeket weboldalunkon, az Üzletkereső pontban találja.

Az ünnepi nyitvatartási időnket idejében közzétesszük weboldalunkon. A speciális nyári, illetve téli nyitvatartási időre vonatkozó információkért használja Üzletkeresőnket!

ALDI folyamatosan keresi a potenciális telephelyeket. Az újonnan épülő üzletek lehetséges helyéről azonban nem adhatunk felvilágosítást.

Némelyik figyelemreméltó telephely a rendelkezésre álló hely szűkös volta miatt nem engedélyezné egy rendes ALDI üzlet építését. Annak érdekében, hogy a vásárlók zökkenőmentes ellátását olyan környékeken is biztosíthassa, ahol csak kevés hely áll rendelkezésre, az ALDI kidolgozta a csökkentett áruválasztékot kínáló üzletek koncepcióját.

A csökkentett áruválasztékot kínáló üzletekre az Üzletkereső szolgáltatásunkban az alábbi szöveggel hívjuk fel a figyelmet: "Ebben az üzletben csökkentett áruválaszték áll rendelkezésére.".

A jelenleg COFFEEBOX automatákkal felszerelt telephelyeket, üzleteket az Üzletkereső szolgáltatásunkban találja.

Munkatársaink a helyszínen gondoskodnak az üzleteinkben történő zökkenőmentes kiszolgálásról - ezért külső telefonhívásokat nem kell fogadniuk.  Amennyiben üzleteinkkel kapcsolatban kérdése vagy javaslata van, használja a Kapcsolat szolgáltatásunkat weboldalunkon.

Nem, az üres üvegekre vagy dobozokra nincs betétdíj.

Munkatársaink a helyszínen szívesen adnak tájékoztatást arról, hogy a tulajdonát képező tárgyat sikerült-e már megtalálni. Amennyiben nincs lehetősége közvetlenül felkeresni az ALDI üzletet, ITT veheti fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.. Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen foglalkoznak tovább ügyével.

A törvényben rögzített ifjúságvédelmi rendelkezések betartása az ALDI számára a legfőbb alapelv és minden területen magától értetődő. Az üzletekben dolgozó munkatársak például kötelesek ellenőrizni az életkorra vonatkozó, törvényben rögzített feltételeket.

Természetesen arra törekszünk, hogy a testi fogyatékossággal élők számára a lehető legkellemesebbé tegyük az ALDI-nál történő bevásárlást. Emiatt megerősítjük, hogy a segítő kutyák számára - a kiképzés alatt álló kutyákat is beleértve - minden ALDI üzletbe megengedett a belépés.

ALDI nagy hangsúlyt fektet az egyes üzletek akadálymentes kialakítására: A bejárat területe rendszerint földszintes, sík kialakítású, vagy rámpával felszerelt. Ezen kívül a közlekedő utak és a pénztárak úgy kerültek kialakításra, hogy a vevők korlátozás nélkül mozoghassanak, haladhassanak. Mégis szüksége van segítségre? Forduljon a helyszínen dolgozó munkatársainkhoz!

Amennyiben vásárlása során bármelyik ALDI üzletben segítségre van szüksége, ne habozzon odamenni és megszólítani munkatársainkat, akik szívesen segítenek kérésében.

Hatósági előírásokhoz igazodik az, hogy valamely üzlet vásárlói mosdóval felszerelt-e.

2. A pénztárral és a fizetéssel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

"Signature-first" kártyák esetében a fizetés aláírással, "PIN-first" kártyák esetében pedig a PIN-kód megadásával történik.

Az ausztriai ALDI üzletek mindegyike NFC terminállal felszerelt. Az ausztriai kártyát kiadó bankok az érintésmentes fizetéshez 25 euró összegű limitben állapodtak meg. Ez a limitösszeg a VISA és MasterCard kártyával történő fizetésekre vonatkozóan is érvényes.

Az adatok feldolgozása kizárólag kódoltan történik és valamennyi törvényben rögzített adatvédelmi rendelkezést betartunk. A 25 eurót meghaladó összegek esetében, vagy minden 5. fizetés után meg kell adni a PIN kódot.

Az Apple Pay segítségével egyszerűen, felhasználói fiók létrehozása nélkül fizethet az Ön által nap mint nap használt eszközökkel (iPhone, Apple Watch, iPad és Mac). Ezt a fizetési módot még nem minden bank támogatja, és NFC terminálon keresztül történik. Az alkalmazás beállításától/szolgáltatótól függően a fizetést ujjlenyomattal, arcfelismeréssel, vagy PIN kóddal kell megerősíteni.

E tekintetben - a kapcsolódó könyvelési sorok megküldésével - a <a href=”/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/contact/contactformular.html”>Kapcsolattartási adatlap</a> használatával forduljon ügyfélszolgálatunkhoz! Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen gondoskodnak ügye további rendezéséről.

Az egyenlő bánásmód elve alapján ALDI nem kínál kedvezmény-/vásárlói kártyákat.

A pénztári blokkal minden további nélkül fordulhat azon üzlet bármelyik dolgozójához, ahol vásárolt.

<p>Az ALDI üzletekben történő vásárlás esetén vevőink számára az alábbi fizetési lehetőségeket kínáljuk:&nbsp;</p><ul><li>Készpénz</li><li>Bankkártya</li><li>Hitelkártya (MasterCard, VISA, American Express, Diners Club és Discover)</li><li>Apple Pay</li><li>NFC-terminál (érintésmentes fizetés)</li></ul><p>A számos készpénzforgalom nélküli fizetési lehetőségről kiegészítő jelleggel az üzlet bejáratán, illetve közvetlenül a pénztárnál elhelyezett matricák segítségével tájékoztatjuk Önt.</p>

Az ALDInál részletfizetésre nincs lehetőség. Vásárlóink számára azonban sok más fizetési lehetőséget kínálunk, amelyeket <a href=”#FAQ51”>itt</a>talál.

3. Az ALDI parkolóval kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

A jelenleg diszkont benzinkutakkal felszerelt telephelyeket  az Üzletkereső szolgáltatásunkban találja.

A jelenleg elektromos töltőállomásokkal felszerelt üzleteinket az Üzletkereső szolgáltatásunkban találja.

<p>Diszkont benzinkutakkal kapcsolatos kérdései esetén kérjük, forduljon közvetlenül az Avanti GmbH-hoz!</p><p>Telefonos ügyfélszolgálat: +43 800 202055<br>Weboldal: <a href="http://www.avanti.at/" target="_blank">www.avanti.at</a><br>FAQs: <a href="http://www.diskonttanken.at/de-at/einfach/faq" target="_blank">www.diskonttanken.at/de-at/einfach/faq</a></p>

<p>Diszkont benzinkutakkal kapcsolatos kérdései esetén kérjük, forduljon közvetlenül az Avanti GmbH-hoz!</p><p>Telefonos ügyfélszolgálat: +43 800 202055<br>Weboldal: <a href="http://www.avanti.at/" target="_blank">www.avanti.at</a><br>FAQs: <a href="http://www.diskonttanken.at/de-at/einfach/faq" target="_blank">www.diskonttanken.at/de-at/einfach/faq</a></p>

Legtöbb ALDI üzletünk tágas parkolóval rendelkezik. Kiválasztott üzletekben családi parkolók találhatók, amelyek mint ilyenek, jelöléssel ellátottak.

Legtöbb ALDI üzletünk tágas parkolóval, valamint elegendő számú, közvetlenül a bejáratnál elhelyezett mozgássérült parkolóhellyel rendelkezik.

Üzleteink parkolói (a mindenkori üzlet nyitvatartási ideje alatt) vásárlásának időtartamára állnak az Ön rendelkezésére. A maximális parkolási idő az üzleteink parkolójában kihelyezett információs táblákon kerül megadásra.

<p>Üzleteink parkolói (a mindenkori üzlet nyitvatartási ideje alatt) vásárlásának időtartamára állnak az Ön rendelkezésére. A maximális parkolási idő az üzleteink parkolójában kihelyezett információs táblákon kerül megadásra.</p><p>Sajnos az utóbbi időben meg kellett állapítanunk, hogy parkolóinkat egyre gyakrabban használták jogtalanul, ezért a HOFER KG külső vállalatot bízott meg a parkoló felügyeletével.</p><p>Ezzel kapcsolatban a <a href=”/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/contact/contactformular.html”>Kapcsolattartási adatlap</a> használatával veheti fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen gondoskodnak ügye további rendezéséről.</p>

E tekintetben a <a href="/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/contact/contactformular.html">Kapcsolatftartási adatlap</a> használatával veheti fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen gondoskodnak ügye további rendezéséről.

<p>Néhány üzletünk parkolójában úgynevezett postaállomások találhatók. A postaállomások esetében az osztrák posta, azaz a Post AG ügyfelei számára kialakított átvételi pontokról van szó. Visszaküldési nyomtatvánnyal ellátott csomagok szintén feladhatók.</p><p>Kérdései esetén forduljon közvetlenül az osztrák Post AG telefonos ügyfélszolgálatához a 0800 010101 számon!<br></p>

4. Az utalványainkkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

Bármelyik ALDI üzlet pénztáránál.

Bármelyik ALDI üzlet pénztáránál.

A vásárlási utalványkártyák 10 és 2 000 euró közötti összegekkel tölthetők fel. Az utazási utalványkártyák 10 és 9 999 euró közötti összegekkel tölthetők fel.

Elektronikus utalványkártyáink természetesen korlátlan ideig beválthatók valamennyi ausztriai ALDI üzletben.

A kártya elvesztése, ellopása, vagy sérülése esetén kártérítési igény nem áll fenn.

Igen, az elektronikus utalványkártyák újra feltölthetők.

Nem, a készpénzben történő megváltás nem lehetséges.

ALDI utalványkártyája értékének ellenőrzéséhez kérdezze le a azt a <a href="/content/aldi/hu/hu/ueber-hofer/services/gutscheinwelt/gutscheinwert-pruefen.html”>Link&nbsp;</a>auf.&nbsp menüben;

E tekintetben a <a href=”/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/contact/contactformular.html”>Kapcsolattartási adatlap</a> használatával veheti fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen gondoskodnak ügye további rendezéséről.

E tekintetben az utalvány számának megadásával a <a href="/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/contact/webform.html">Kapcsolattartási adatlap</a> használatával veheti fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen gondoskodnak ügye további rendezéséről.

<p>Már a pénztárak területén felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utalványkártyák és a feltöltőkártyák visszaadása, illetve cseréje nem lehetséges. Ez alól csupán a HoT feltöltőkártyák képeznek kivételt.</p><p>Ebben az esetben a <a href="/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/contact/webform.html">Kapcsolattartási adatlap</a> használatával veheti fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Az ügyfélszolgálati központ munkatársai szívesen gondoskodnak ügye további rendezéséről.</p>

ALDI jelenleg az alábbi ajándékkártyákat kínálja: iTunes, Google Play, Netflix, Paysafe, Xbox Gold, Playstation Network, Playstation Plus 3 Monate, Playstation Plus 12 Monate, Blizzard, Nintendo, ÖBB, Steam

A feltöltőkártya esetében mobiltelefon-, illetve internet-egyenleg feltöltésére használható utalványról van szó.

ALDI jelenleg az alábbi feltöltőkártyákat kínálja: HoT, Yesss!, Drei, B-free, T-Mobile, Lycamobile, Vectone, Telering, EETY, M:Tel, BOB.

5. A hulladékkezeléssel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

Valamennyi ALDI üzletben lehetőség van a használt elemek gyűjtésére és kezelésére, ártalmatlanítására.

<p>Elektromos, illetve elektronikai cikk vásárlásakor egy azzal egyenértékű készüléket egy az egyben visszajuttathat üzleteinkbe. </p><p>Amennyiben közvetlen csomagküldő portálunkon keresztül vásárolt árucikkről van szó, további információkat a <a href=”/content/aldi/hu/hu/help-and-contact/faq-hofer-liefert.html”>itt</a>talál.</p>

Valamennyi ALDI üzletben lehetőség van a használt energiatakarékos izzók gyűjtésére és kezelésére, ártalmatlanítására.