Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Alapelvünk a minőség

A jó minőségű élelmiszereknek és fogyasztási cikkeknek minden ember számára megfizethetőnek kell lenniük. Vállalkozásunk alapítása óta ez iránt köteleztük el magunkat, és vevőink részére olyan termékeket kínálunk, amelyek három pontban egyaránt meggyőzőek: ezek a termékérték, a vásárlói haszon, illetve az ár. Ez a teljességre törekvő minőségi felfogás testesíti meg az ALDI diszkont koncepció lényegét. Egy olyan folyamatot, amelyet a dolgozók értékközpontú vezetése ugyanannyira jellemez, mint elkötelezettségünk az iránt, hogy a szociális és ökológiai normák megvalósulhassanak azokban az országokban, amelyekben minőségi termékeinket előállítják.

Magas termékminőség a legjobb áron

Az ALDI nagy hangsúlyt fektet arra, hogy termékei a legjobb alapanyagokból, kiváló feldolgozással készüljenek. A termékeknek azt kell nyújtaniuk, amit ígérnek, és fel kell venniük a versenyt a piacvezető márkák termékeivel. A kiváló minőség gondosan kialakított eladási árral párosul, amelynek során alapvetően nem a legalacsonyabb ár elérése a célunk. A célunk inkább az, hogy minőségi termékeinkkel folyamatosan új mércét teremtsünk az ár-érték-arány terén.

A többletérték magasabb vásárlói hasznot jelent

Az ALDI kizárólag olyan termékeket kínál, amelyek a vásárlók számára rendkívül nagy hasznossággal bírnak. Ezért aktívan részt veszünk azok fejlesztésében, és további optimalizálásában – beszállítóinkkal és külső szakértőkkel együttműködve. Csak akkor vagyunk elégedettek, ha egy termék a vásárló számára a konkurens termékekkel összehasonlítva többletértéket képvisel az ár-érték-arány vonatkozásában.

Egyszerű alkalmazás, nagyfokú biztonság

Az ALDI nagy hangsúlyt fektet termékei egyszerű használatára és alkalmazására, elsődlegesen az elektromos és elektronikus berendezések esetében. A kezelési útmutatóknak is könnyen érthetőnek kell lenniük. A termékek használata során a fogyasztók biztonsága és egészsége a legfontosabb szempont. Ezért alkalmazunk olyan minőségbiztosítási rendszereket, amely a törvényi követelményeken alapul, de saját előírásaival gyakran lényegesen meghaladja azokat, pl. a károsanyag-maradványok csökkentésére vonatkozóan.

Biztosított minőség a termékfejlesztéstől az értékesítésig

A kétszeres, sőt háromszoros ellenőrzés még biztonságosabb: Ezen jelmondat mentén az ALDI olyan minőségirányítási rendszert fejlesztett ki, amelyben minden egyes terméket többszöri vizsgálatnak vetnek alá – a fejlesztéstől, a feldolgozáson át, egészen az értékesítésig. Ennek keretében mind az élelmiszerekre, mind pedig a fogyasztási cikkekre vonatkozóan olyan saját minőségi normákat határoztunk meg, amelyek részben jóval szigorúbbak a törvényi követelményeknél. Ezek teljesítése érdekében csak tanúsított beszállítókkal dolgozunk együtt, és a termékektől elvárjuk a specifikus minőségi szabványoknak való megfelelést is.

Saját minőségbiztosítási szakértők

A minőségirányítás területén az ALDI szakértőket alkalmaz, például élelmiszervegyészeket és -technológusokat, vegyészeket, textil- és villamosmérnököket. Ők rendelik el és követik nyomon a termékek tesztjeit, tanácsot adnak a beszerzőknek, ellenőrzik beszállítóink termelőüzemeit, meghatározzák a minőségi követelményeket, fejlesztik a vizsgálati kritériumokat, és ők választják ki termékeink ellenőrzésére a mindenkori legjobb, független vizsgáló szervezeteket. Velük együtt dolgozzák ki az aktuális vizsgálati feltételeket – azzal a céllal, hogy minden egyes termékcsoport esetében a legátfogóbb és a legújabb tudományos ismereteknek megfelelő vizsgálati technológia kerüljön alkalmazásra.

Beszállítóink is osztoznak minőségi felfogásunkban

Minőségirányításunk fontos részét képezi a beszállítók kiválasztása. Olyan vállalkozásokkal dolgozunk együtt, amelyek osztják kompromisszumoktól mentes minőségi felfogásunkat.

Termékspecifikus minőségi normák

Beszállítóinkat köteleztük arra, hogy feleljenek meg különböző termékspecifikus minőségi szabályoknak, és ezt a megfelelő címkével vagy védjeggyel igazolják. A friss hús és a halkészítmények beszállítóit például arra kötelezi az ALDI, hogy vegyenek részt egy önkéntes rendszerben az osztrák származási hely igazolására. A bőrrel közvetlenül érintkező és a gyermekeknek készült textíliák esetében az Öko-Tex Standard 100 szabványt alkalmazzuk. Az elektromos cikkekkel szemben követelmény a GS-jelölés. A biotermékeknek a szigorú Öko EK rendelet szerint kell készülniük, és EU bio-címkével kell rendelkezniük. A biotermékek beszállítói esetében ezen felül az üzemek további auditálását kezdeményezzük, speciális ALDI kritériumok szerint. És ez csak néhány példa. Ezen felül saját magas minőségi követelményeinket is be kell tartani.

Független intézetek által végzett többszörös ellenőrzés

Legyen szó élelmiszerekről vagy fogyasztási cikkekről – minden beszállítónak független vizsgáló intézeteknél kell bevizsgáltatnia termékeit, és megfelelő vizsgálati tanúsítvánnyal kell igazolnia azok kifogástalan minőségét. Rögtön az áru beérkezése után – és részben már termékeink gyártása során is – szúrópróbaszerűen mintát veszünk. Minőségirányítási osztályunk teszteli a termékeket. Ezzel párhuzamosan egy független laboratóriumban ismételten átfogó vizsgálatnak vetjük alá az árukat. Így mindig sor kerül az ellenőrzés ellenőrzésére is.