Új áruház, rendkívüli újdonságokkal: harmadik üzletét nyitotta meg Szolnokon az ALDI

Biatorbágy, 2023.12.07. – Az ALDI Magyarország újabb üzlettel bővítette hazai hálózatát Szolnokon, az Ady Endre út 3. szám alatt. Az áruházat az ALDI legújabb standardjai szerint alakították ki, és elsőként itt építettek be egy, a mozgássérültek önálló bevásárlását segítő kasszát. A jövőben valamennyi újonnan nyitó ALDI-ban ilyen pénztárral támogatják majd a mozgássérült vásárlókat a kasszázási folyamatban. A vállalat a nyitás alkalmából számos meglepetéssel: nagyszabású akciókkal, szerencsekerékkel, kóstolással és ajándékokkal készül.

Az ALDI Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több vásárló számára tegye elérhetővé pénztárcabarát árú és megbízható minőségű, 90%-ban saját márkás termékválasztékát. A vállalat Szolnokon eddig két áruházával volt jelen, azonban a rendkívül pozitív lakossági visszajelzések alapján a további terjeszkedés mellett döntött, és az egykor DOMUS áruháznak épült, később más élelmiszer-kiskereskedelmi egységnek helyet adó ingatlanban hajtott végre átfogó építési, felújítási munkálatokat az elmúlt mintegy 6 hónapban. Az üzletnyitás 25 új munkahelyet teremtett a városban.

Az új áruház könnyedén megközelíthető: az autóval érkező vásárlókat 33 férőhelyes, ingyenesen használható, sorompóval lezárt parkoló várja. Ezen felül az üzletlánc – Szolnok város önkormányzatával szorosan együttműködve – 46 férőhelyes lakossági parkolót alakít ki. Természetesen az új ALDI-egység a tömegközlekedést választók, valamint a kerékpárral érkezők számára is ideális elhelyezkedésű. A vásárlás végeztével az üzletből két kijáraton keresztül is távozhatnak.

A vásárlói igények magas szintű kiszolgálása érdekében az üzletet az ALDI legújabb dizájnja és standardjai szerint alakították ki. A modern üzletkörnyezet rendkívüli újdonságokat is tartalmaz: elsőként itt építették be az új szabvány szerint gyártott kasszákat, amelyek közül az egyik kifejezetten a mozgássérültek önálló bevásárlását segíti. Ennek futószalagját úgy döntötték meg, hogy annak végére kerekesszékből is kényelmesen fel lehet rá pakolni, a kasszafej vége pedig olyan kialakítású, hogy a termékeket gyűjtő pult alá kerekesszékkel is be lehet állni. A mozgássérült vásárlók ennek megfelelően a teljes kasszázási folyamatot önállóan és kényelmesen el tudják végezni. A vállalat számára kiemelten fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság, így az ingatlan felújítása során erre is nagy hangsúlyt fektetett. Az új áruház korszerű berendezései és fenntartható technológiái egyaránt hozzájárulnak a környezettudatos működéshez és a komfortérzet növeléséhez.

Az áruház a vármegyeszékhely egyik emblematikus, várostörténeti szempontból kiemelt jelentőségű épületében nyílt meg. További érdekessége, hogy a tágas eladótérben található egy, a város fennállásának 900. évfordulója alkalmából, Bokros László festőművész által életre hívott sgraffito is. Az üzletlánc megőrizte a speciális homlokzatdíszítési eljárással készült alkotást, amely az üzletnyitásnak köszönhetően – hosszú idő után – ismét megtekinthető.

A vásárlókat új padlóburkolat és zöldség-gyümölcs pult várja közvetlenül a bejáratnál, ahol több mint 110, többségében magyar forrásból származó friss termék közül választhatnak. Az „Azon melegében” látványpékségben több mint 60-féle helyben készült kenyér, édes és sós péksütemény kapható, további, közel 50-féle pékárut naponta frissen szállítanak, a tartós termékek pedig a központi raktárból érkeznek az üzletbe. Minden termék önzáró ajtót kapott, így biztosított a higiénikus vásárlás.

A vállalat országszerte új frisshús-hűtőket épít be az áruházaiba, így az új szolnoki egységbe is ezek a modern, üvegajtóval ellátott, döntött polcú állóhűtők kerültek. Az állóhűtők a hűtőládákhoz képest kisebb Sajtóközlemény aldi.hu helyet foglalnak el, de kétszer akkora a polcfolyóméterben mért kapacitásuk, így egyrészt többféle áru helyezhető el bennük, másrészt egyszerre nagyobb mennyiséggel tölthetők fel. A döntött polcok kényelmesebb bevásárlási élményt nyújtanak, és egyszerűsítik a húsfélék elhelyezését az árufeltöltők számára. Az új állóhűtőknek köszönhetően bővül a frisshús- és frisshal-kínálat, továbbá új termékek – többek között zsírok, szalonnák – kerülnek a szortimentbe. Az ALDI a magyar beszállítók iránti elköteleződésével, gazdag és bővülő kínálatával és az új húshűtők telepítésével elnyerte „Az Év Friss Húsáru Kereskedője 2023” címet.

Az ALDI Magyarország valamennyi hazai üzlete – így az újonnan nyíló szolnoki egység is – 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű, ezért a vállalat ebbe az áruházába is visszaváltó automatát telepített, amelyet a visszaváltási díjas rendszer vonatkozó rendelkezéseivel összhangban, január 1-től helyeznek üzembe. A nagy kapacitású berendezés lehetővé teszi, hogy a vásárlók egyszerre két bedobónyíláson válthassák vissza a szelektíven gyűjtött, nem újratölthető palackokat. Az automata az üzlet bejárati szélfogójában található, így gyorsan és kényelmesen, már a vásárlás megkezdése előtt leadhatóak a palackok.

Nyitási kedvezmények meglepetésekkel
Az ALDI nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több vásárlóval ismertesse meg saját márkás termékválasztékát, amelynek tagjai a márkatermékeknél sokszor jelentősen, akár 30–40%-kal olcsóbbak, minőségük mégis kiváló. A vállalat a nyitás alkalmából kizárólag ebben az üzletben rendkívül kedvező, akár 74%-kal alacsonyabb áron kínál közel 50 terméket – többek között háztartási és barkácstermékeket, textilárukat és cipőket, sporteszközöket, jármű- és kerékpár-tartozékokat, játékokat és szabadidős árucikkeket. Ezenfelül többféle friss zöldség és gyümölcs, valamint szortimenttermék is kedvezményes áron vásárolható meg. A nyitás utáni első három napon valamennyi helyben sütött pékáru 20%-os kedvezménnyel kapható. A kassza után 10:00-ig nyereményjáték várja a vásárlókat, akik 5000 Ft-ot elérő vásárlásuk esetén megpörgethetik a szerencsekereket, és garantált nyereményekkel gazdagodva térhetnek haza. A nyitás napján 07:00 órától az üzletbe látogatókat BÉRES vitaminnal is megajándékozzák, a készlet erejéig.

Az 5000 Szolnok, Ady Endre út 3. szám alatti ALDI áruház nyitvatartása:
Hétfő–szombat: 7:00–21:00
Vasárnap: 7:00–19:00

Az ALDI a diszkontfilozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg 171 áruházzal áll a vásárlók rendelkezésére. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkontbenzinkutakkal várja a vásárlókat. Az ALDI mind biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja. A vállalat frisshús-kínálatának fejlesztéséért „Az Év Friss Húsáru Kereskedője 2023”, az általa létrehozott munkahelyekért és jóléti intézkedéseiért „Az Év Munkáltatója az FMCG Kiskereskedelemben 2023”, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet elnyert nagyszámú termékéért „Az Év Boltja 2023 NÉBIH KMÉ különdíjat” díjat kapta. Az ALDI Magyarország negyedik alkalommal kapta meg a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható Munkaadó” díját. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le: https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html